WORKSHOP / PROEVERIJ

Brouwerij Strijder is een kleine, ambachtelijke brouwerij gelegen op het terrein van de Bevrijdende Vleugels in Best. Hier worden stoere bieren gemaakt, geinspireerd op de bieren uit de geallieerde landen. Dit gebeurt op kleine schaal en handmatig. Met natuurlijke ingredienten. Gericht op mooie bieren met smaak en balans.
We nemen u met deze rondleiding mee door alle stappen in het brouwproces. U kunt de ingredienten zien, ruiken en proeven en alle stappen van het brouwproces worden uitgelegd. De deksels gaan van de ketels voor een nauwkeurige inspectie van de installatie. Ook het afvullen laten we zien.
Daarna is er ruim de tijd voor een proeverij. U proeft de bieren van Brouwerij Strijder onder leiding van een ervaren bierproever, waarbij de link gelegd wordt met de dingen die u tijdens de rondleiding gezien heeft. Bij de bieren worden ook enkele bijpassende hapjes geserveerd en wordt ingegaan op hoe passend bier bij gerechten te kiezen. 

 

U proeft heerlijke, toegankelijke en smaakvolle bieren. Hoe anders was dit tijdens de oorlog... Veel brouwerijen moesten sluiten. De brouwerijen die overbleven hadden te maken met schaarste aan grondstoffen. Toch werd er met creativiteit en alternatieve ingredienten bier gebrouwen. Op basis van onderzoek en oude recepten heeft onze brouwmeester “oorlogsbier” weten te brouwen. Met “Ersatz”(vervangende) grondstoffen en de beperkte middelen die voorhanden waren. Dit bier is niet te koop, echter tijdens de rondleiding krijgt u de kans om dit bier te proeven. Ook zal uw gids vertellen onder welke bijzondere omstandigheden en met welke creativiteit toen bier gebrouwen werd. 

 

We sluiten af met nog een lekker biertje uit eigen brouwerij. Aan het einde van de proeverij is er uiteraard de mogelijkheid om bier aan te schaffen om thuis nog van na te genieten.

 

Een leuke rondleiding voor iedereen. Proeverij alleen voor 18+. Bijzonder interessant voor bierliefhebbers en mensen met interesse in ambachtelijke bereiding. Ook het unieke verhaal van oorlogsbier is een bezoek waard!

 

  • Duur: circa 1,5 uur
  • Inclusief 4x proefglas bier, bijpassende hapjes, stokbrood en rondleiding
  • Tot 15 personen past in de brouwerij, voor grote groepen hebben we ook een zeer mooi alternatief
  • Kosten: € 20,- p.p.

 

Komen jullie met minder dan 10 personen? Dan is de vaste prijs voor deze rondleiding / workshop inclusief proeverij van verschillende bieren € 200 euro totaal.

 

Heeft u interesse? Stuur een mail naar info@brouwerijstrijder.nl

Maak je dag compleet bij 't Boshuys

Zin om ook voor of na de activiteit een hapje te eten? Dat kan! Op ons terrein zit Brasserie 't Boshuys waar genoten kan worden van een lekkere bak koffie met gebak, lunch, borrel of diner. In overleg kan er een bijpassend arrangement worden samengesteld om jullie dag helemaal compleet te maken!