DE BROUWERIJ

Brouwerij Strijder is gevestigd op het terrein van Museum Bevrijdende Vleugels aan de Sonseweg in Best. In een onverwoestbare voormalige munitiebunker heeft Brouwerij Strijder een rotsvaste basis. Daar waar eens mortieren lagen te wachten om te knallen, worden nu de lekkerste bieren gebrouwen.

 

De brouwerij is kleinschalig. Per brouwdag wordt er niet meer dan zo’n 300 liter bier gebrouwen. Geheel handmatig. Zonder chemische toevoegingen of industriële processen. Maar wel met de materialen van nu, hygiënisch en voedselveilig.

In een aparte ruimte wordt de mout afgewogen en geschroot (gemalen).

In de brouwzaal, die voor bezoekers perfect zichtbaar is door de grote glaswand, wordt de mout in een grote ketel met heet water ingemaischt. Dit beslag wordt gefilterd en de zoete vloeistof wordt gekookt.

 

De vergisting gebeurt in een gistvat waarvan de temperatuur tot op een tiende graad nauwkeurig geregeld kan worden, dit om de gist een ideale omgeving te bieden om het lekkerste bier te maken. Hierna wordt het bier flesje voor flesje met de hand afgevuld en voorzien van het bekende Strijder etiket.

Door de dikke betonnen wanden is de temperatuur in de brouwerij constant. Een ideale omgeving voor de bieren om rustig te rijpen. Dit proef je ook terug in de bieren: vol van smaak en perfect in balans.

Naast de brouwerij bevindt zich een sfeervol zaaltje. Van hieruit kunnen rondleidingen en proeverijen worden georganiseerd. Ook is de ruimte te reserveren voor uw eigen activiteiten. Zo kunt u bijvoorbeeld vergaderen met uitzicht op de borrelende gistvaten en uw dag afsluiten met een proeverij of uitleg over de brouwerij. Interesse? Neem contact met ons op via het contactformulier op de website.